maanantai 9. tammikuuta 2017

Rehtorin sijainen esittäytyy

Olen Heikki Tulkki. Aloitin tammikuun alussa rehtori Minna Prunnilan sijaisena ja jatkan tehtävässä kesäkuun loppuun asti. Työskentelen tällä hetkellä vakinaisesti Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtavana kieltenopettajana. Koko päätoimisen työurani olen tehnyt ammatillisen ja aikuiskoulutuksen parissa, pitkään opetus- ja viime vuosina pääosin hallinnollisissa tehtävissä. Sivutyönäni olen ollut myös mukana osana muutaman hengen työryhmissä tekemässä useita oppikirjoja, joista viimeisin ilmestyi marraskuussa.

Suomessa on kansainvälisesti vertailtuna erinomaiset mahdollisuudet koulutukseen. Juuri nämä mahdollisuudet ovat kannustaneet itseäni oppimaan kaiken aikaa uutta joko tutkintoon johtavana koulutuksena tai yksittäisinä kursseina esimerkiksi kansalais- ja työväenopistoissa niiden laajaa ja monipuolista kurssitarjontaa hyödyntäen. Tälläkin hetkellä opiskelen työnteon ohella. Olen maisterivaiheen loppusuoralla Svenska Handelshögskolanissa, pääaineenani Entreprenörskap och företagsledning (yrittäjyys ja organisaatioiden johtaminen). Sen lisäksi aion sijaisuuteni aikana osallistua muutamalle Etelä-Helsingin kansalaisopiston kurssille.

Olen innoissani uuden edessä, siitä monipuolisuudesta ja kaikista niistä haasteista, jota rehtorin tehtävä tarjoaa – mahdollisuudesta oppia uutta työn kautta. Tehtäväkenttä on laaja ja erittäin mielenkiintoinen. Paljon on valmiina, mutta paljon on kehitettävää, ja siihen haluan tuoda oman panokseni. Mitään radikaaleja muutoksia ei kuitenkaan ole suunnitteilla. Toiminta jatkuu tutulla linjalla, reilusti paikallisena, etelähelsinkiläisten oppimistarpeet huomioivana.

Kevätkurssikausi on käynnistymässä 16.1. alkavalla viikolla, ja tarjonnastamme löytyy monenlaista mielenkiintoista. Nyt on hyvä aika valita itseä kiinnostava kurssi ja ilmoittautua. Vähitellen alkaa myös kevätkauden jälkeen toteutettavan tiiviskurssikauden tarjonnan suunnittelu. Otan mielelläni vastaan kurssitoiveita niin tiiviskurssien kuin tulevien kausien osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti